Egg fried rice

Stekt ris, opprinnelig fra Joshua Weissman i denne videoen.

Alle ingrediensene du trenger for å lage denne oppskriften. Gir ca 4 porsjoner stekt ris.

  • 300g Sushiris
  • En 2-3cm bit galangal
  • 1ts sesamolje
  • 1ss Sambal Oelek
  • 7 fedd hvitløk
  • 1ss søt soyasaus
  • 1.5ss Mørk soyasaus
  • 5 sjalottløk
  • 2 chili
  • 4 vårløk
  • 3 egg
  • 2ts malt hvit pepper
  • salt
  • MSG

Saus

  • 300g Sushiris
  • En 2-3cm bit galangal
  • 1ts sesamolje
  • 1ss Sambal Oelek
  • 3 fedd hakket hvitløk
  • 1ss søt soyasaus
  • 1.5ss Mørk soyasaus

Stekt sjalottløk

  • 3 sjalottløk
  • salt

Stekt ris

  • 3ss olje
  • 4 fedd hvitløk, skivet
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 chili, finhakket
  • 2 vårløk, finhakket

Stek i 2-3 minutter

  • 3 egg
  • salt

Pisk, salt og sleng oppi woken.

  • 4 "cups" ris

Hakk og stek så de blander seg godt, og risen brunes litt.

  • 2ts hvit pepper
  • 2ts msg

Tilsett krydder og sausen, bland sammen av varmen.

Server med stekt sjalottløk og mer vårløk.