Kylling katsu

Kylling katsu, opprinnelig fra Joshua Weissman i denne videoen.

Alle ingrediensene du trenger for å lage denne oppskriften. Gir ca 4 porsjoner.

  • 4 kyllingfileter
  • Salt
  • Mel
  • 3 egg
  • 30ml vann
  • Panko
  • 3ss/45g Ketchup
  • 1ss/14g Worstershiresaus
  • 1ss/20g Østerssaus
  • 1ss/20g Misopaste
  • 1ts/8g Honning
  • 1/4 Kål
  • 2 vårløk
  • 2ss Chilibønnesaus
  • 1ss Sitronjuice
  • Ris til servering

Kylling

  • 4 kyllingfileter
  • Salt
  • Mel
  • 3 egg
  • 30ml vann
  • Panko

Bank filetene flate, salt dem, og la de ligge i kjøleskapet i minst en time, men gjerne over natta.

Pisk egg med vann.

Dypp kyllingen i mel. Dypp så i eggeblandingen, og til slutt i pankoen.

Fyll 1-2cm olje i en gryte eller panne, varm til ca 180C. Stek 3-5 minutter per side til kyllingen er gyllen og gjennomstekt.

Tonkatsu-saus

  • 3ss/45g Ketchup
  • 1ss/14g Worstershiresaus
  • 1ss/20g Østerssaus
  • 1ss/20g Misopaste
  • 1ts/8g Honning

Rør sammen.

Slaw

  • Et kvart kålhode
  • Salt
  • 2 vårløk
  • 2ss Chilibønnesaus
  • 1ss Sitronjuice

Finsnitt kål. Strø over salt, og bank og masser saltet inn i kålen. Ved å trekke vann ut av kålen vil saltet hjelpe på teksturen til salaten.