Kylling adobo

Kylling Adobo, opprinnelig fra Joshua Weissman i denne videoen.

Alle ingrediensene du trenger for å lage denne oppskriften. Gir ca 4 porsjoner.

  • 4 Kyllinglår, delt i klubber og overlår
  • 20 fedd hvitløk, knust
  • Knust, svart pepper
  • 7g hele svarte pepperkorn
  • 50g palmesukker, revet
  • 300ml riseddik
  • 60ml mørk soyasaus
  • 120ml soyasaus
  • 120ml vann
  • 4 laurbærblader
  • Vårløk til servering
  • Ris til servering

Marinade

  • 4 Kyllinglår, delt i klubber og overlår
  • 20 fedd hvitløk, knust
  • Knust, svart pepper
  • 7g hele svarte pepperkorn
  • 50g palmesukker, revet
  • 300ml riseddik
  • 60ml mørk soyasaus
  • 120ml soyasaus
  • 120ml vann
  • 4 laurbærblader

Bland godt sammen, legg i kylling og la det stå i minimum 2 timer, eller til dagen etter.

Stek

Plukk kyllingen ut av marinaden og brun på alle kanter.

Kok ut gryta med marinaden, og legg kylingen tilbake i marinaden i gryta. Sett på lokk og la det trekke (ikke koke) i 35min. Snu alle kyllingbitene og la det trekke i enda 25-35min, fortsatt under lokk. Snu bitene ca hvert 5-10 minutt i denne siste runden.

Server over ris, med saus, og valgfritt litt vårløk.