Cinnabons

Kanelsnurrer med kremosttopping, opprinnelig fra Joshua Weissman i denne videoen.

Alle ingrediensene du trenger for å lage denne oppskriften. Gir ca 12 glaserte kanelsnurrer.

  • 580g mel
  • 107g sukker
  • 6g salt
  • 84g smør
  • 280g melk
  • 7g gjær
  • 2 egg
  • 1 eggeplomme
  • 225g brunt sukker
  • 17g kanel
  • 115g kremost
  • 90g melis
  • 14g muskavadosukker (valgfritt)

Deig

  • 235g melk (37C)
  • 7g gjær

Strø gjæren i melken og la det stå i ca 10min.

  • 580g mel
  • 107g sukker
  • 6g salt

Rør godt sammen med en visp i bollen på en kjøkkenmaskin.

  • 84g romtemperert smør

Smuldre smøret inn i det tørre. Tilsett gjærbalandingen og:

  • 2 egg
  • 1 eggeplomme

Miks til deigen slipper bollen. La deigen heve seg dobbelt så stor, ca halvannen time.

Fyll

  • 225g brunt sukker
  • 14g muskavado
  • 17g kanel

Rull ut deig til 0.5cm tykk

84g smør

33x22cm form

30min-45min

190C 15-20min

Topping

  • 115g kremost
  • 90g melis
  • 45ml helmelk
  • Frøene fra en halv vaniljestang

Pisk kremosten til den blir luftig. Tilsett melis og frøene fra vaniljestangen. Spe i melken.