Aubergine-salat

Asiatisk salat av aubergine, opprinnelig fra denne videoen.

Alle ingrediensene du trenger for å lage denne oppskriften. Gir ca 4 porsjoner.

  • 2 store auberginer, eller 4-6 små asiatiske auberginer
  • 1 tomat
  • 1 rødløk
  • 1 grønn chili
  • 60ml soyasaus
  • 60ml riseddik
  • En halv rød chili
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • Pepper

Aubergine

  • 2 store auberginer, eller 4-6 små asiatiske auberginer

Snitt skinnet på auberginen fra topp til bunn 4-6 ganger, avhengig av hvor store de er. Bak i ovnen på 180C i 20-25 minutter. Fjern skallet.

Dressing

  • 60ml soyasaus
  • 60ml riseddik
  • En halv rød chili
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • Pepper

Bland sammen.

Salat

  • 1 tomat
  • 1 rødløk
  • 1 grønn chili
  • Bakt aubergine

Finhakk tomat, løk og chili, bland sammen med dressingen.

Del auberginen i to og mos dem flate med gaffel. Hell grønnsakene i dressing over auberginene.