Hopp til innholdet

cjohansen.no

Opera og Safari passerer (nesten) Acid 3!

Acid3 slik den rendres av Opera

Igår ettermiddag kunne de fokuserte menneskene på Opera hamre seg på brystet idet de postet et skjermskudd av Opera med 100/100 score på Acid 3. Omtrent samtidig (minus tidsforskjeller) annonserte WebKit det samme.

"Nesten"

Selvom JavaScript-testene gjør 100/100 melder Opera at det fortsatt gjenstår litt arbeid:

Today we reached a 100% pass rate for the first time! There are some remaining issues yet to be fixed, but we hope to have those sorted out shortly.

Ian Hickson informerer i sin blogg om enkelte bugs i Acid 3 og noen "last minute changes" som gjør at Opera sannsynligvis egentlig er på 99/100. Ifølge Hickson er det WebKit-gjengen som har oppdaget feilene.

WebKit-teamet er naturlig nok enda sikrere i sin sak:

Thanks to our own Dan Bernstein, as of r31356 we believe we have a pixel-perfect match for the reference rendering.

WebKit-teamets innsats er lite annet enn meget imponerende med tanke på at dagens lanserte Safari scorer 30/100. Applaus skal både WebKit- og Opera-gjengen ha i massevis!

Standard-kappløp

At vi nå er i en situasjon der flere av nettleserprodusentene nærmest har et kappløp om å være førstemann i mål er fantastisk. Hvis IE-teamet også er så seriøse på standarder som de skryter av, så bør det ikke være lenge til de også kan vise til betraktelige resultater med IE8.

Firefox henger skuffende nok bak med "kun" 71/100. Vi får håpe at de setter fart nå som Opera og Safari er i mål, selvom jeg tipper at de har nok å henge fingrene i akkurat nå som de er i ferd med å ferdigstille Firefox 3.

Brukermasse

Egne tall tilsier at Opera og Safari hver har ca 2,35% markedsandel, så vi snakker fortsatt kun om totalt < 5% av markedet som snart vil ha støtte for Acid 3, men jeg tror begge, og ihvertfall Safari vil øke fremover. Firefox dekker opp for ca 10%, og om de også kommer i mål så er brukermassen på Acid 3 om et år eller to oppe i hvertfall 15%.

Selvom dette ikke er mye så vil det sannsynligvis være tall gode nok til å legge ytterligere press på Microsoft slik at de også hiver seg på kappløpet. Vi får krysse fingrene, webfremtiden ser stadig lysere ut.

Muligens relatert