Hopp til innholdet

cjohansen.no

Acid 3 er lansert

Ikke før har jeg fått med meg Microsofts interessante endring, så dukker også Acid 3-testen opp. Den er nå lansert, og de startstreken er lagt. Hvem blir førstemann til å nå målet?

Et mål å strekke seg mot

Acid 3 består av 100 små tester som i hovedsak tester DOM-støtte i nettleserne, men også videre testing av CSS2 (som var Acid 2s hovedmål). Testene er utformet slik at alle de store nettleserne skal ha utfordringer med å bestå dem. Formålet er å drive implementering av standarder fremover ved å gi nettleserprodusentene et konkret mål å nå.

I følge Ajaxian er følgende resultater foreløpig å spore (under OS X):

Gutta bak WebKit (Safari) imponerer med å passere nesten 60 nye tester på kort tid.

Internet Explorer

Det som nå blir spennende er å se hvilke tall IE8 kommer opp med. Testen har vært tilgjengelig i uferdig form en stund, så det er lov å håpe på at IE-teamet har latt det gå litt sport i å score bra.

Med min IE7 tikket testen opp til 4/100 før IE kræsja. Nå har jeg en halvveis hacket standalone-versjon av IE7, så dette er ikke nødvendigvis til å stole på (noen som sitter med en "pristine" IE7 som kan bekrefte?). Resultatet fra min u-hackede IE6 gir 12/100, så det er helt klart forbedringspotensiale.

Muligens relatert