Hopp til innholdet

cjohansen.no

Webstandarder

Hvorfor bruker vi XHTML?

Allerede tilbake i 2002 påpekte ildsjeler mangler ved - og forlot - XHTML slik mange av oss fortsatt bruker det idag. Selv har jeg mange ganger de siste årene vurdert å bytte tilbake til HTML 4.01 Strict. Hvorfor bruker vi fortsatt XHTML?

Les hele Hvorfor bruker vi XHTML?.

Domener, webanalyse og digital synlighet

Det har gått en liten stund siden forrige installasjon i sjekklisteprosjektet. Vi er nesten ved veis ende, og jeg runder idag av det formelle innholdet i lista med noen punkter om webanalyse, domenestruktur og digital synlighet.

Les hele Gode grensesnitt: Domener, webanalyse og digital synlighet.

Gode grensesnitt: Siste punkter om webstandarder

Gjennom fire innlegg for to uker siden utformet jeg et forslag til krav til god grensesnittsimplementasjon i kategorien webstandarder. Et innlegg til hører med før vi går videre: idag handler det om tegnsett, RSS, nettleserstøtte og mer.

Les hele Gode grensesnitt: Siste punkter om webstandarder.

Gode grensesnitt: JavaScript

I enda en innsats i sjekklisteprosjektet, kommer her nok et innlegg under kategorien webstandarder. Idag er det JavaScript som står på menyen.

Les hele Gode grensesnitt: JavaScript.

Gode grensesnitt: Tilgjengelighet

Del 3 i mitt sjekkliste-prosjekt tar for seg tilgjengelighet.

Les hele Gode grensesnitt: Tilgjengelighet.

Gode grensesnitt: CSS

Del 2 i mitt sjekkliste-prosjekt tar for seg CSS: Hva er suksessfaktorene for CSS? Hvilke fallgruver finnes, hva bør med og hva bør ikke?

Les hele Gode grensesnitt: CSS.

Gode grensesnitt: (X)HTML

Del 1 i mitt forsøk på å samle sammen en liste over suksessfaktorer for gode grensesnitt/nettsteder tar for seg (X)HML. Hva er de viktigste aspektene ved (X)HTML, og hvordan bør denne implementeres?

Les hele Gode grensesnitt: (X)HTML.

Sjekkliste for grensesnittsutvikling

Hva utgjør god grensesnittsutvikling? Hvilke kriterier skal stilles til kvalitet? Følgende er forsøk på en liste over de viktigste faktorene når man implementerer grensesnitt i webbaserte tjenester. Listen setter fokus på tilgjengelighet, web-standarder, ytelse samt tilrettelegging for digital synlighet og webanalyse.

Les hele Sjekkliste for grensesnittsutvikling.

Hvordan vil Internet Explorer 8 påvirke deg?

IE8 Beta 1 har vært tilgjengelig en stund nå, og mange har testkjørt den. Til sin store forundring finner mange at selvom IE8 passerer Acid2 så blir mange moderne nettsteder "ødelagt". Betyr dette at du bør løpe skrikende rundt i sirkler og deretter sette deg ned å kode om alt du er ansvarlig for/skrike på alle leverandørene dine?

Les hele Hvordan vil Internet Explorer 8 påvirke deg?.

Opera og Safari passerer (nesten) Acid 3!

Igår ettermiddag kunne de fokuserte menneskene på Opera hamre seg på brystet idet de postet et skjermskudd av Opera med 100/100 score på Acid 3. Omtrent samtidig (minus tidsforskjeller) annonserte WebKit det samme.

Les hele Opera og Safari passerer (nesten) Acid 3!.

Microsoft overrasker igjen: IE8-beta tilgjengelig

Microsoft har tidligere lovet en beta av IE8 første halvår i år. Allerede igår ble den sluppet. Dette er ukens andre store nyhet fra den store stygge ulven.

Les hele Microsoft overrasker igjen: IE8-beta tilgjengelig.

Acid 3 er lansert

Ikke før har jeg fått med meg Microsofts interessante endring, så dukker også Acid 3-testen opp. Den er nå lansert, og de startstreken er lagt. Hvem blir førstemann til å nå målet?

Les hele Acid 3 er lansert.

Microsoft endrer default-strategi for IE8

Microsoft annonserte igår at IE8 ikke vil vise sider med IE7s renderingmotor som default alikevel.

Les hele Microsoft endrer default-strategi for IE8.

W3C publiserer HTML 5

HTML 5 er nå fullt og helt offisielt arbeid hos W3C etter at HTML 5 Working draft og medfølgende HTML 5 differences from HTML 4 ble publisert denne uken.

Les hele W3C publiserer HTML 5.

Doctype-switch er ut, meta-tag er in

...og Microsoft står nok en gang i spissen for å gjøre webben en surere plass, særlig for oss som jobber "her". (Dette er ikke en anti- Microsoft "rant").

Les hele Doctype-switch er ut, meta-tag er in.

Acid 3 er på vei

Etter at Firefox 3 og Internet Explorer 8 nylig passerte Acid 2, er alle de store nettleserne gjennom nåløyet. Ian Hixie er i full sving med å gjøre det trangere.

Les hele Acid 3 er på vei.