Hopp til innholdet

cjohansen.no

Internet Explorer 8 lover godt

Det er for sent å kalle dette en nyhet, men jeg syns det var en så gledelig sak at den passet godt på selveste juleaften: IE8 passerer nå Acid2-testen. På papiret kan det dermed se ut som om IE snart har bedre støtte for webstandarder enn Firefox.

Syre?

Så, hva er dette snakket om Acid2? Acid2 er en test som er satt sammen av Webstandards Group, en grasrotbevegelse som jobber for bedre standardadopsjon på nett.

Acid2 tester et utvalg webstandarder. Det vil si at å passere testen er ingen garanti for at nettleseren selv er fullstendig standardkonform, men det indikerer at den har fått på plass noen viktige elementer. Acid2 tester ifølge dem selv de mest etterspurte egenskapene som enda ikke er bredt støttet, deriblant

For de blodige detaljene kan du se www.webstandards.orgs guided tour.

Når Microsoft nå annonserer at IE8 allerede passerer denne testen er det grunn til entusiasme. Man kan selvfølgelig være surmaget og si at "det var jaggu meg på tide" osv osv i det langtekkelige, men det er langt mer oppløftende å være glad for at ting nå beveger seg i riktig retning.

Firefox passerer enda ikke Acid2 med standardoppsett, men den smått forsinkede Firefox 3 skal visstnok rette opp dette.

Microsofts nye annonseringsstrategi

Utover det at det er gode nyheter at IE i løpet av neste år vil ha langt bedre støtte for webstandarder er det også gledelig å merke seg en ny praksis fra utviklerne bak IE :

For IE8, we want to communicate facts, not aspirations. We’re posting this information now because we have real working code checked in and we’re confident about delivering it in the final product.

Dette er gledelige nyheter, ettersom (dersom vi kan stole på det) alle annonseringer på IE-bloggen vil kunne anses som faktaopplysninger om sluttproduktet.

2008 blir et spennende år for webutviklere!