Hopp til innholdet

cjohansen.no

2009

Et bedre utviklingsmiljø for Rails

Den siste uken har jeg snublet over og/eller kommet igang med opp til flere småting som har gjort arbeidsmiljøet mitt for Rails-applikasjoner langt mer behagelig. Sjekk tipsene.

Les hele Et bedre utviklingsmiljø for Rails.

Twibot: Et mikrorammeverk for Twitter-bots i Ruby

Idag slapp jeg Ruby-gemen Twibot. Twibot er et mikrorammeverk for å lage Twitter-boter, med et sexy DSL ala Sinatras. Sjekk ut gjennomgangen.

Les hele Twibot: Et mikrorammeverk for Twitter-bots i Ruby.

Ruby Wednesday!

I morgen møtes 16+ engasjerte Rubyprogrammerere i Oslo for å prate om Ruby 1.9 og for å kollektivt hacke 1.9-støtte inn i en gem. Er du på østlandet og interesserer deg for Ruby, bli med!

Les hele Ruby Wednesday!.

Juicer - pakkeverktøy for CSS og JavaScript

Etter mye somling og litt koding er jeg endelig klar med første versjon av Juicer, mitt kommandolinjeverktøy for å kombinere og minifisere CSS og JavaScript-filer. En slags "kompilator" om du vil - med syntakskontroll for JavaScript, og en del URL-verktøy for CSS-filer. Frontend-ytelse har nettopp blitt enklere! For en grundig gjennomgang av funksjonaliteten refererer jeg til gjennomgang på den engelske delen av bloggen.

Les hele Juicer - pakkeverktøy for CSS og JavaScript.

Expires-headeren under Apache

Expires-headeren kan brukes til å øke ytelsen på webapplikasjoner drastisk, ved at statiske ressurser (CSS, JavaScript, bilder) caches hos brukeren. Her er en gjennomgang av oppsett under Apache, og noen tips til hvordan du kan tvinge gjennom nytt innhold når innholdet er cachet hos brukeren. Les hele det engelske innlegget.

Les hele Expires-headeren under Apache.

Bla i arkivet

Du er i arkivet for Arkiv / 2009