Hopp til innholdet

cjohansen.no

Mars

Praktisk eZ Publish

Det er mange måter å jobbe med eZ Publish på. Følgende er noen triks som letter min hverdag.

Les hele Praktisk eZ Publish.

Apt med mindre skriving

Apt er pakkesystemet som shipper med Debian og Ubuntu. Siden Apt er mulig å bruke for de aller fleste programvarepakkene som er interessant å innstallere blir det til at man bruker det ofte. Følgende er to script som sparer deg for litt knasting.

Les hele Apt med mindre skriving.

Opera og Safari passerer (nesten) Acid 3!

Igår ettermiddag kunne de fokuserte menneskene på Opera hamre seg på brystet idet de postet et skjermskudd av Opera med 100/100 score på Acid 3. Omtrent samtidig (minus tidsforskjeller) annonserte WebKit det samme.

Les hele Opera og Safari passerer (nesten) Acid 3!.

CSS Opacity

Gjennomsiktige lag kan lages med CSS på to måter: med en repeterende transparent png24, eller med CSS-egenskapen opacity.

Les hele CSS Opacity.

Statisk caching

Caching er i mange tilfeller det viktigste virkemiddelet man kan ta i bruk for å øke ytelsen på nettsteder. Altfor mange av dagens nettsteder (inkludert dette...) gjør langt flere "on-the-fly" sidevisninger enn det som er nødvendig. Statisk caching kan for mange applikasjoner gi utrolig boost i ytelse.

Les hele Statisk caching.

Glemt å rydde etter deg?

Sessionhåndtering i Rails har en "liten" gotcha: den rydder ikke opp etter seg selv. Heldigvis er det ikke noe stort problem å holde orden i sesjonsdata, men det må naturligvis settes opp på forhånd.

Les hele Glemt å rydde etter deg?.

Microsoft overrasker igjen: IE8-beta tilgjengelig

Microsoft har tidligere lovet en beta av IE8 første halvår i år. Allerede igår ble den sluppet. Dette er ukens andre store nyhet fra den store stygge ulven.

Les hele Microsoft overrasker igjen: IE8-beta tilgjengelig.

Fargejusteringer for Notepad++

I min beskrivelse av Notepad++ tidligere denne uka hoppet jeg glatt over fargejusteringer. Mange, inkludert megselv (neppe et sjokk), foretrekker å kode mot en mørk bakgrunn. Å gjøre justeringer på farger i Notepad++ er enkelt, men å invertere hele oppsettet er likefullt en tidkrevende jobb. Her er et utgangspunkt.

Les hele Fargejusteringer for Notepad++.

Acid 3 er lansert

Ikke før har jeg fått med meg Microsofts interessante endring, så dukker også Acid 3-testen opp. Den er nå lansert, og de startstreken er lagt. Hvem blir førstemann til å nå målet?

Les hele Acid 3 er lansert.

Microsoft endrer default-strategi for IE8

Microsoft annonserte igår at IE8 ikke vil vise sider med IE7s renderingmotor som default alikevel.

Les hele Microsoft endrer default-strategi for IE8.

Notepad++ - en lett, rask og glimrende teksteditor

Jeg har hatt Notepad++ innstallert både hjemme og på jobb i flere år nå, men først i helga tok jeg meg tid til å bli litt bedre kjent med den. Om jeg likte editoren godt før, elsker jeg den nå.

Les hele Notepad++ - en lett, rask og glimrende teksteditor.

Bla i arkivet

Du er i arkivet for Arkiv / 2008

2006 - 2014 Christian Johansen Creative Commons Lisens